И се върти тази Земя

Музика : Антоан Антонов

Един прекрасен инструментал, който ще ни накара да се замислим за вечните въпроси.

Снимки: Веселка Стойнева

Снимките са направени в околностите на Байлово – родното село на Елин Пелин

One thought on “И се върти тази Земя

 • 31.01.2019 at 1:51
  Permalink

  За мен е чест – да присъствам в този отлично организиран и богато онагледен сайт! А най-важното е – че носи името БЪЛГАРИЯ! Романтични природни картини и населени места – чудесна и разнообразна музика, великолепни видеоклипове… Почувствах се горд, че съм българин, усетих, че съм един от всички присъстващи тук, стопли ме вниманието! Като цяло е прекрасно – да се държим, да устоим на смазващия натиск на обстоятелствата в последните години. Само ако се държим заедно, ако се подкрепяме, ако сме братя – ще успеем да докоснем мечтите си! България винаги ще я има – и винаги ще учудва останалите народи. Имаме Левски и Ботев – те ще ни дават силата на Духа и доказателството, че идеализъм и саможертва за народа не присъстват само в книгите. Имаме в историята си и Златен Век! Сигурен съм – че пак ще имаме такъв.
  Всяко нещо, възникнало един път – неминуемо ще се повтори пак. Дори цялата Вселена да изчезне -пак ще се създадат обстоятелства – за да се появи отново – съответно и живота! Това е аксиома, в която вярвам. Въпрос на Време е. Времепространството е неизмеримо, ние ще направим каквото можем в своя живот, следващите поколения ще дадат своя принос – и след един голям период за нас хората – но малък за космическите мащаби – Човекът ще може да прави всичко – и както го иска. И безсмъртието ще е постижимо и болестите ще престанат да бъдат проблем. Избираш какъв искаш да бъдеш – с какъв външен вид, как точно желаеш да се впишеш в съществуването – всичко ще е възможно – всичко – като една компютърна игра, но „на живо“! ! Никога не забравям, че сме създадени По образ Божий и подобие! Това означава само едно – че след време ще правим чудеса като Бога. Ще моделираме светове и вселени. Ще сътворяваме живи същества както Бог е сътворил нас. ДНК и клонирането са вече факт. След този „ключ“ – следват чудесата. Разбира се – ще мине доста време – но за Вселената това ще е само един миг! Изкуствения интелект чука на вратите ни. Ще можем да общуваме с невероятни същества, които може да адаптираме към себе си (дори ще правим и семейства с тях!) – и да им дадем Свободната Воля – както тя бе дадена на нас. Изкуствения интелект ще допринесе за изключително скоростното развитие на човечеството във всички области. Красивата магия, описана в приказките – ще се превърне в действителност.
  Благодаря от сърце на Веселка Стойнева и й желая здраве, да продължава да твори със същата енергия – и да сбъдне всичките си мечти!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *